Filenin Efeleri galibiyetle başladı

Müsabakanın ilk setine her iki takım da iyi başlarken, 15-15'e kadar karşılıklı sayılar alındı. Setin sonlarına doğru daha az hata yapan milliler, ilk seti 25-18 önde tamamladı.

İkinci sette her iki ülke karşılıklı sayılar alırken, milliler oyunun ortalarına doğru farkı 7 sayıya (8-15) çıkardı. Ev sahibi Danimarka, bloklarla A Milli Takım'ı durdurmaya çalışsa da hata yapmayan ay-yıldızlılar, ikinci seti 25-21 önde bitirdi.

Üçüncü sette servislerde etkili olan milliler, bloklarla bulduğu sayılarla farkı 8 sayıya (8-16) çıkardı. Ay-yıldızlılar, etkili oynadığı üçüncü seti 25-15, maçı da 3-0 kazandı.

Milli takımda Adis Lagumdzija 21 sayıyla en skorer isim olurken, Yiğit Gülmezoğlu ve Bedirhan Bülbül 10, Mert Matiç 7, Efe Bayram 5, Arslan Ekşi 3 sayıyla galibiyete katkı verdi.

Milliler, ikinci maçında 31 Mayıs Çarşamba günü deplasmanda Portekiz'le karşılaşacak.

Turnuva statüsü

Lig usulüne göre oynanacak Avrupa Altın Ligi'nde gruplarını ilk sırada tamamlayan 3 takım ve final etabına ev sahipliği yapacak ülke, dörtlü final müsabakaları oynamaya hak kazanacak.

Dörtlü Final maçlarına ev sahipliği yapacak ülkenin grubunu ilk sırada tamamlaması durumunda gruplarda en iyi ikinci sırada yer alan takım da dörtlü finalde yer alacak.

CEV Avrupa Altın Ligi'nde dörtlü final karşılaşmaları, 24-25 Haziran tarihlerinde oynanacak.

Final oynayan takımlar, FIVB Challenger Kupası'nda mücadele etme hakkı elde edecek.

FIVB Challenger Kupası'nın şampiyonu ise 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) biletini alacak.
 

Son Haberler